E-shop kvalita-v-kuchyni.cz - pohodlné nákupy z tepla domova

KVALITA-V-KUCHYNI » Nože, nůžky, škrabky » Ocilky, brousky » Brusný kámen

Brusný kámen

 

 
Zvětšit obrázek
Obj. číslo:1015 2260
Výrobce:Westmark
Dostupnost:skladem:
Sazba DPH:21.0%
Záruční lhůta:24 měsíců
Hodnocení:





   zatím nehodnoceno
Cena: 1 100,- Kč vč. DPH
909,09 Kč bez DPH
 
  ks 
 

Brusný kámen by neměl chybět v žádné kuchyni.

Westmark Brusný kámen se skládá ze dvou vrstev v různých zrnitostech. Červená vrstva o zrnitosti 400 je určena pro opravné broušení. Modrá vrstva o zrnitosti 1000 je určena pro základní brušení.

Součástí balení je pryžová protiskluzová podložka.

Postup broušení je následující:

Nejprve necháme brusný kámen minimálně 15 minut namočený, aby se nasáknul dostatečně vodou (brusný kámen je zcela nasáklý vodou tehdy, když už nevystupují žádné vzduchové bublinky). Také při broušení by měl být brusný kámen rovnoměrně vlhký. Pokud jhe to nutné v průběhu broušení ho navlhčíme. Brusný kámen položte před sebe na pracovní plochu. Kámen by měl ležet rovně na ploše, odkud nemůže sklouznout. Použijte k tomu dodávanou pogumovanou podložku. Potom přiložte čepel nože v poměrně plochém úhlu asi 15 a 20°. Úhel je zpravidla dán výbrusem čepele. Břit musí směřovat směrem od těla. Položte prst na plochu čepele, abyste na ni mohli vyvíjet jemný, řízený tlak. Pak táhněte pohybem šikmo dopředu (od těla) s lehkým tlakem na brusný kámen. Při pohybu zpět táhněte čepel se stejným sklonem směrem k tělu. Mezitím byste měli nůž krátce očistit, abyste zjistili, zda bylo dosaženo správného stupně brusu. Potom upravte a opracujte stejně druhou stranu čepele. Broušení brusným kamenem vyžaduje trochu praxe.

 

O nás Naši dodavatelé Obchodní podmínky Reklamační řád Výstavy a veletrhy Kontakt Fotogalerie Videa Hygienická nezávadnost výrobků Ochrana osobních údajů Velkoobchod Napište nám Mapa webu

  © copyright Libor polomský - Kvalita v kuchyni, všechna práva vyhrazena

Tvorba www - Neofema s.r.o.  

 
Spolupracujeme: